Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

Lindbom katseli vielä vaihtoehtojaan, kun pallot lensivät ilmaan Euroopassa, mutta lopulta pelipaikka avautui hänelle tutussa osoitteessa, kun lokakuun alussa Lindbom teki kahden kuukauden sopimuksen puolalaisen Sopotin kanssa. Sopimuksen päätyttyä hän katseli jälleen hetken vaihtoehtojaan ennen kuin pakkasi tavaransa ja suuntasi tammikuussa Islantiin reykjavikilaisen KR:n riveihin.

Sopotissa Lindbom ehti pelata kahdeksan ottelua Puolan liigassa 14,5 minuutin, 3,6 pisteen ja 2,9 levypallon tilastoilla. Sopotissa Lindbom pääsi pelaamaan myös FIBA Europe Cupia, jossa kertyi kuusi peliä 18,9 minuutin, 6,2 pisteen ja 3,5 levypallon keskiarvoilla.

-Oli aika kokemusten täyteinen kausi. Se alkoi Puolasta, kun menin sinne kauden jo alettua, ja menin sinne täyttämään heidän loukkaantuneen pelaajan paikkaan. Se oli kokemuksena kiva ja pääsimme FIBA Europe Cupissa 16 parhaan joukkoon. Oma peli meni ihan OK ja täytin sen roolin mikä minulle annettiin. Oma tavoitteeni oli, että veisin sen pelaajan pelipaikan joukkueesta ketä menin paikkaamaan. Se meinasi onnistua, sillä valmentaja olisi halunnut minun jatkavan, mutta seurajohto ei antanut valmentajalle rahaa uuden pelaajan hankkimiseksi, Lindbom kertaa Koripalloliiton haastattelussa kauttaan Puolassa.

Lindbom ehti olla kuukauden suunnittelemassa seuraavaa pelisiirtoaan, kunnes reykjavikilainen KR lähetti sopimustarjouksen johon Lindbom tarttui.

-Siinä ladattiin hetken akkuja ja katsottiin muita vaihtoehtoja Puolasta ja siinä oli neuvotteluja, mutta sitten Reykjavikista tuli sen verran hyvä paketti, että päätin tarttua siihen.

Islannissa Lindbom sai runsaasti vastuuta pelaten lähes 34 minuuttia. Peliajan myötä myös tehoja tuli kiitettävästi 17,0 pisteen, 7,1 levypallon ja 1,9 syötön keskiarvoilla.

-Se oli hieno ja vähän erilainen kokemus paikkana ja liigana. Oma peli oli sinänsä positiivinen ja pääsin isoon rooliin ja pelaamaan omassa roolissa ja hakemaan omaa rytmiä. Puolassa minulla oli hieman pienempi rooli kuin olisin toivonut enkä oikein päässyt rytmin. Islannissa oli tärkeä päästä pelaamaan ja olla oma itseni. Reykjavikissa löysin taas oman pelini, kuntoni ja itseluottamukseni.

Koko haastattelu löytyy täältä.

Lähde: Basket.fi