Susiladiesin Awak Kuierin nimi komeilee Italiassa eri tilastokategorioiden kärkipäässä. Kuier vei runkosarjan torjuntatilaston nimiinsä. Levypallotilastossa hän oli sarjan viides ja pisteissä seitsemänneksi paras.

Tilastojen valossa Kuierin toinen kausi Italian kovassa pääsarjassa oli huima. Ragusan suomalaissensaatio torjui 2,2 torjuntaa ottelua kohden, jolla hän vei koko runkosarjan torjuntatilaston nimiinsä.

Kuierin pistekeskiarvo otti jättiharppauksen, kun se nousi 9,2:sta 16,8:aan. Levypalloja kertyi 9,67 ottelua kohden. Myös vastuu kasvoi toisella kaudella, kun Kuier pelasi reilut 32 minuuttia ottelua kohden.

Ragusa sijoittui runkosarjassa viidenneksi, kun se voitti pelaamastaan 25 ottelusta 17. Joukkueen voittoprosentti oli 68 %, joten joukkue jäi niukasti kotiedun ulkopuolelle. Puolivälierässä se kohtaa prosenttiyksikön verran paremman voittoprosentin omanneen Luccan.

Suomalaista koripallohistoriaa viime kesänä tehnyt Kuier pelasi ensimmäisenä suomalaisena WNBA:ssa kesällä 2021. Kuierin kausi Italian sarjan päättymisen jälkeen jatkuu tulevana kesänä Dallas Wingsin riveissä.

Lähde: Basket.fi