Awak Kuier ylsi tilastojen valossa kauden parhaaseen esitykseensä kohdatessaan entisen seuransa. Annika Holopainen avasi kilpailukautensa hienosti Espanjassa ja Anissa Pounds sekä Elina Koskimies olivat vahvassa iskussa Saksan cupissa.

Kuier tilastoi 14 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan Reyer Venezian voittaessa vieraskentällä Kuierin entisen seuran Ragusan 71-68 (36-30). Kuier sai tilastoihinsa myös yhden syötön ja riiston. Venezia on kolmen pelin jälkeen puhtaalla pelillä.

Helmi Tulonen kirjautti kauden isoimmat minuuttinsa, mutta Lucca hävisi Dinamo Sassarin vieraana 57-74 (29-37). Tulonen kasasi vajaassa 21 minuutissa tilastoikseen kolme pistettä ja kolme levypalloa.

Espanjassa Annika Holopaisen kausi alkoi Supercupin merkeissä, kun Araski kohtasi välierässä Gironan. Holopainen oli Araskin ykköspyssy 18 pisteen saldolla, mutta Araski taipui 69-76 (31-36). Holopainen täytteli tilastoriviään myös yhdellä levypallolla ja riistolla. Girona voitti lopulta Supercupin.

Espanjan LF Challengessa Marianne Kalin saalisti kaksi pistettä ja kolme levypalloa Ferrolin voittaessa Claretin vieraskentällä 61-54 (33-28). Ferrol jatkaa puhtaalla pelillä.

Anissa Poundsin ja Elina Koskimiehen kilpailulliset ottelut Saksassa käynnistyivät cupin merkeissä 68-67 (41-25)-voitolla Eisvögel Freiburgista. Suomalaiskaksikko loisti Poundsin pussittaessa 21 pistettä ja Koskimiehen kompatessa 16 pisteellä. Pounds merkkautti lisäksi kaksi levypalloa, neljä syöttöä ja kaksi riistoa. Koskimies täytteli tilastojaan neljällä levypallolla, syötöllä ja riistolla.

Venla Varis pääsi niin ikään juhlimaan jatkopaikkaa, kun Marburg voitti Wasserburgin 77-40 (44-23). Varis auttoi joukkuettaan kuudella pisteellä ja riistolla. Bundesliiga pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna.

Ruotsissa saatiin sarjakausi käyntiin ja Lotta Vesiluoman Alvik haki pisteet Visbyn vieraana 94-74 (48-42)-voitolla. Vesiluoma tilastoi kuusi pistettä, levypallon ja kolme syöttöä. Juuri ennen kauden alkua paluun Visbyn riveihin tehnyt Isabella Kaukopaasi sai tilastoihinsa kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston.

Lähde: Basket.fi