Suomen Koripalloliiton jäsenseurat valitsivat lauantaina Helsingissä järjestetyssä liittokokouksessa Antti Zittingin jatkokaudelle liiton puheenjohtajana. 61-vuotiaan Zittingin vastaehdokas puheenjohtajavaalissa oli Markku Molenius.

Entisenä maajoukkuekoripalloilijana ja menestyneenä yritysjohtajana tunnettu Zitting valittiin Koripalloliiton hallitukseen vuonna 2011 ja hän on toiminut liiton puheenjohtajana vuodesta 2013. Zitting valittiin jatkokaudelle äänin 6548-1688.

– Haluan kiittää luottamuksesta ja siitä, että liittokokous ylimpänä päättävänä elimenä antoi arvon teoille ja tuloksille, joita olemme saaneet aikaan päättyneellä puheenjohtajakaudella. Neljän vuoden muutostyö on ollut haasteellista ja raskasta ja koskettanut koko koripalloyhteisöä. Edellisessä liittokokouksessa hyväksytty strategia ja sen toteutus ovat mahdollistaneet osin liiton tuloksen kääntämisen positiiviseksi. Se on vaatinut rakenteellisia toimia, mutta jos emme mitään muuta, niin mikään ei muutu. Näen liittokokouksen edellyttämän toimintasääntöjen muutoksen nopeutetulla aikataululla kuvastavan toimintaympäristön tuomaa tarvetta nykyaikaistaa edelleen toimintaamme. Tie on viitoitettu, Zitting toteaa Koripalloliiton sivuilla.

Lähde: Basket.fi