Helsinki Seagulls ei päästänyt Salon Vilpasta yllättämään itseään Kisahallin 1151 katsojan edessä, vaan taituroi voiton sunnuntain ainoassa Korisliigan kamppailussa. Vahvan avauspuolikkaan pelannut kotijoukkue piti Vilppaan vajaamiehisen hyökkäyksen kurissa matkalla hienoon 78-72 (40-31) –voittoon.

Töölön Kisahallin lämmin sunnuntaisauna tarjoili Seagullsille ja Vilppaalle ensiluokkaisella tunnelmalla varustetun peliareenan Korisliigan sunnuntain ainoaan välienselvittelyyn. Vahvan avauspuolikkaan jälkeen Vilpas käväisi vielä kertaalleen johtoasemassa, mutta isännät kaappasivat kuskin paikan itselleen ennen päätösjaksoa ja pitivät hermonsa matkalla 78-72 (40-31) –kotivoittoon.

Vierasjoukkue Vilppaan etsikkoaika sattui kolmannen jakson puolivälin jälkeen. Alex Vaenerbergin veivattua lokkilauman 51-44 –johtoon, tykitti viikinkipursi 8-0 –pisteputken ja karkasi pisteen johtoasemaan pari minuuttia ennen neljänneksen päättymistä. Kayel Locke suoristi Seagullsin kurssin kuitenkin perinteisellä kolmen pisteen suoritteellaan, pussittaen kahden pisteen hyppyheiton myös seuraavassa isäntien hyökkäyksessä.

Antti Kanervon silkkisen ranteen tuomat kolme pistettä räjäyttivät Kisahallin kotiyleisön huutomyrskyyn, Seagullsin rouhiessa oman 8-0 –pisteputken ikään kuin metaforalliseksi vastineeksi salolaisille. Tämän jälkeen Vilpas käväisi vielä kertaalleen pisteen kosketusetäisyydellä helsinkiläisistä, mutta Seagullsin venytettyä eron yhdeksään pisteeseen jakson puolivälin tienoilla, ei ottelun voittajasta ollut enää epäselvyyttä.

– Jätettiin heittopaikkoja käyttämättä. Toisella puoliajalla pelattiin jo ihan hyvin, mutta Seagullsin tasoista joukkuetta vastaan pitää pystyä pelaamaan koko ottelu hyvin, harmittelee Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo Koripalloliiton sivuilla.

Isäntien riveistä kovinta jälkeä sunnuntai-iltana teki Kanervo, joka urakoi puoli tuntia Kisahallin parketilla, pussittaen 20 pistettä ja jakaen samalla 3 koriin johtanutta syöttöä. Vahvan ottelun pelannut Locke nakutti 14 pistettä ja Susijengi-sentteri Tuukka Kotti oli totutun vakuuttava hahmo Seagullsin puolustuksen lukkona, pussittaen myös 11 pistettä ja raapien käsiinsä 8 levypalloa.

– Hieno taisteluvoitto. Pelattiin ensimmäiset parikymmentä minuuttia oikein hyvin. Molempien joukkueiden puolustus oli varsin terävänä tänään, mutta vastaavasti hyökkäyspelaaminen on molemmilla vielä rakennusvaiheessa, isäntien päävalmentaja Mikko Larkas summaa.

Vierailijoiden kokoonpanosta parasta osaamistaan esittivät ikitaistelija ja tarkkakätinen Juho Nenonen, joka toimi Vilppaan pisteykkösenä 17 pisteellään, sekä tupla-tuplan operoinut Tobin Carberry (15/10/4 syöttöä). Taikuri Teemu Rannikko pyöritteli Vilppaan takalinjoilla 7 pistettä sekä niin ikään 7 koriin johtanutta syöttöä.

Lähde: Basket.fi