Naisten EuroCupissa pyörähtävät käyntiin pudotuspelit keskiviikkona. Ensimmäisenä ratkotaan kahdeksalle jo alkulohkosta tiensä neljännesvälieriin selvittäneelle joukkueelle vastustajat. Annika Holopaisen Wasserburg kohtaa kaksiosaisessa ottelusarjassa ranskalaisen Saint-Amandin.

Wasserburg sijoittui omassa lohkossaan toiseksi kolmella voitolla ja kolmella tappiolla. Samaan saldoon ylsi myös Wasserburgin tuleva vastustaja. Wasserburg johtaa tällä hetkellä Saksan liigaa kärsittyään vain yhden tappion kauden 11 ottelussa, kun taas Saint-Amand on pelannut Ranskan liigassa saldolla neljä voittoa ja viisi tappiota.

– Jonkun verran olemme ehtineet skoutata vastustajaa ja se on tietenkin kova joukkue, joka pelaa Ranskan liigassa. Heillä on isokokoinen ja kokenut joukkue, joka tykkää pelata sisäpeliä. Meillä joukkueen isoilla on siinä kova paikka, 187-senttinen Holopainen valottaa tulevaa vastustajaa.

Wasserburg tähtää pelissään aggressiiviseen puolustukseen ja nopeaan hyökkäyspeliin, joten Holopainen uskoo korin alle paljon junnaavan vastustajan olevan otollinen Wasserburgille.

– Vastustaja sopii meille mielestäni hyvin. Meidän täytyy keskittyä huolella levypallopeliin, hyökätä nopeasti ja saatava pallo liikkeelle, Holopainen nostaa otteluparin avaimia.

Otteluparin voittaja ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella ja parempi joukkue etenee 16 parhaan joukkoon. Seuraavalla kierroksella odottaisi saksalaisjoukkueelle tuttu vastustaja, sillä seuraavalla kierroksella vastaan asettuisi Wasserburgin alkulohkon voittanut Reyer Venetsia. Alkulohkossa italialaiset olivat molemmissa kohtaamisissa parempia ja Holopaisen silmissä kiiluu mahdollisuus revanssiin.

– Niistä peleistä jäi hampaankoloon, sillä emme pelanneet omalla tasollamme. Kotona hävisimme heille 10 pistettä ja olisimme pystyneet pelaamaan omalla tasollamme. Meidän olisi pitänyt voittaa se ottelu. Meillä kävi hyvä tuuri arvan kanssa, sillä saimme Saint-Amandia vastaan kotiedun ja seuraavalle kierrokselle Venetsian.

Wasserburg ei pääse Saint-Amandia vastaan kuitenkaan aivan parhaista lähtökohdista, sillä joukkue on hieman siipirikkoinen ennen tärkeää koitosta.

– Meillä on tosi paljon sairastumisia ja loukkaantumisia. Joudumme pelaamaan aika pienellä rotaatiolla ja pelaajille tulee isoja minuutteja. Olemme kuitenkin pelanneet koko ajan paremmin joukkueena ja pelimme on mennyt eteenpäin, Holopainen miettii luottavaisena.

Holopainen itsekin on kärsinyt lievästä alaraajavammasta, jonka hän sai maaotteluissa. Hiljalleen Susiladiesin luottopelaaja alkaa kuitenkin olla täydessä iskussa.

– Muutaman viikon minulla oli lievä alaraajavamma, mutta nyt on palattu hiljalleen taas täyteen pelikuntoon.

Saint-Amandin ja Wasserburgin ensimmäinen osaottelu pelataan keskiviikkona 13.12. Toinen osaottelu on edessä Wasserburgissa torstaina 21.12. Otteluparin voittaja etenee 16 parhaan joukkoon.

Lähde: Koripalloliiton sivut.