Edelliskauden Saksan Bundesliigassa pelannut Anniina Äijänen, 26, on tehnyt sopimuksen Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren kanssa. Äijänen on jo ennestään ehtinyt pelata kolme kautta Espanjassa, joista yhden pääsarjassa.

Bembibre on jo ennestään suomalaisille tuttu joukkue, kun sitä lähivuosina ovat edustaneet Marianne Kalin ja Sara Rokkanen. Bembibre sijoittui edelliskaudella Liga Femeninassa 13. sijalle.

Äijänen tilastoi viime kaudella Saarlouis Royalsin Bundesliiga-joukkueelle keskimäärin 8, pistettä ja 5,9 levypalloa ottelua kohden. Ennen Saksaa Tampereen Pyrinnön kasvatti pelasi kolme kautta Espanjassa, jossa hän edusti ensimmäisellä kaudellaan Sedisiä Espanjan pääsarjassa ja viimeiset kaksi kautta Ferrolia kakkostasolla, Liga Femenina 2:ssa.

Äijänen on Tampereen Pyrinnön kasvatti, joka pelasi ennen ammattilaisuraansa täydet neljä vuotta Xavierin yliopistossa. Äijänen aloitti ammattilaisuransa Espanjan pääsarjan Sedi Basquetissa, josta hän siirtyi sarjatasoa alemmaksi Ferroliin. Edelliskauden hän vietti Saksassa, Saarlouis Royalsissa.

Suomen naisten maajoukkueessa, Susiladiesissa, Äijänen on pelannut urallaan yhteensä 32 ottelua.

Lähde: Basket.fi