Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

Pounds ja Koskimies palasivat tuttuihin maisemiin, kun he edustivat jo viime kaudella Angelsia. Viime kauden päätteeksi molemmat kehuivat viihtyneensä joukkueessa erinomaisesti, joten paluu Nördlingeniin oli luonnollinen valinta.

-Tänne oli helppo tulla takaisin, kun kaikki oli valmiiksi tuttua. Sama valmentaja ja samoja pelikavereita viime kaudelta jatkaa, joten hyvillä fiiliksillä.

-Viime kausi jätti hyvät fiilikset muuten, mutta harmittaa miten kausi loppui. Joukkuekaverit ja valmentaja olivat syyt miksi halusin tulla takaisin. Paljon puhuimme Elinan ja yhden toisen kaverin kanssa mahdollisesta jatkosta ja päätimme jatkaa, Pounds kertoo Koripalloliiton sivuilla.

Viime kaudella Bundesliigan runkosarja pistettiin ilmoitusluontoisesti pakettiin, vaikka kaikki joukkueet eivät olleet ehtineet pelata kaikkia pelejään. Angels oli yksi kärsijöistä, sillä se taisteli tiukasti vielä viimeisestä pudotuspelipaikasta. Kauden yllättävä päättyminen ja pudotuspelipaikan karkaaminen jättivät pelaajille hampaankoloon sekä motivaatiota tähän kauteen.

-Viime kaudesta jäi nälkää. Viime kaudelta tärkeitä pelaajia tuli takaisin ja valmentaja pysyi samana, niin oli aika helppo tulla takaisin. Ei tarvitse aloittaa kaikkea nollasta, vaan tietää jo kuviot kentällä ja sen ulkopuolella, Koskimies miettii.

Vaikka Poundsin ja Koskimiehen ohella muutama muukin pelaaja viime kauden joukkueesta jatkoi, niin joukkueessa on myös tapahtunut myös muutoksia. Joukkue on nuorentunut viime vuodesta ja 29-vuotias Pounds sekä 26-vuotias Koskimies ovat joukkueen konkariosastoa.

-Rooli on sama kuin viime vuonna eli saan heittää. Tällä kaudella olen joukkueen vanhin pelaaja, joten minun pitää näyttää vähän esimerkkiä ja tuoda kokemusta entistä enemmän.

Pounds uskoo nuorekkaan joukkueen menestysmahdollisuuksiin tällä kaudella.

-Meillä on aika nuori joukkue, mutta he haluavat oppia ja ovat innokkaita. Haluamme edelleen pelata nopeatempoista peliä ja puolustaa aggressiivisesti. Sillä tavalla meillä on mahdollisuudet pärjätä ja ottaa voittoja.

Koskimies ja Pounds osoittivat tärkeytensä joukkueelle viime viikonlopun cup-ottelussa, kun suomalaiskaksikko oli joukkueensa parhaat pistenaiset ja molemmat kirjauttivat yli 30 minuuttia peliaikaa.

-Tiesin, että minulla on tällä kaudella iso rooli, jos vain pysyn terveenä. Oli tiedossa, että olen yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista ja ihan mielelläni otan sen roolin vastaan, Koskimies sanoo.

Viime kauden päätös jäi sen verran kaihertamaan, että pudotuspelipaikka on vähimmäistavoite täksi kaudeksi. Sekään ei kuitenkaan riitä täysin tyydyttämään nälkää.

-Pudotuspelit ovat ehdoton tavoite ja myös siellä pärjääminen. Viime vuonna meiltä vietiin se mahdollisuus pois ja siitä jäi nälkää. Lähdemme hakemaan tällä kaudella menestystä. Haluamme näyttää pystyvämme pärjäämään paremmin kuin viime kaudella, Koskimies painottaa.

Angels aloittaa kautensa perjantaina Hannoverin vieraana. Variksen kausi Marburgin kanssa sen sijaan starttaa kotikentällä Kelterniä vastaan.

Lähde: Basket.fi