Yhdysvaltalaismedia Fox Sports on listannut kahdeksan kansainvälistä huippulupausta, joita seurata tulevalla yliopistokoripallokaudella. Mukaan selvisi kaksi Suomen maajoukkueesta tuttua pelaajaa. Fiifi Aidoo ja Lauri Markkanen.

Listan lupauksista kukaan ei ole pelannut High School -sarjaa Yhdysvalloissa.

20-vuotias ghanalaisyntyinen Aidoo edustaa NCAA:ssa Grand Canyonin joukkuetta. Tämän kesän alle 20-vuotiaiden EM-joukkueesta tuttu takamies debytoi muutama kuukausi sitten myös miesten maajoukkueryhmässä.

– Aidoo on fyysisesti vaikuttava ja korkean tason urheilija. Hän vaikuttaa peliin puolustustaidoillaan ja kyvyillään pelata suunnaanmuutospeliä, syöttötaidoillaan sekä korintekotaidoiltaan ponnistuksessa, Fox Sports kehui HBA-Märskyn kasvattia.

19-vuotias Markkanen löi itsensä viimeistään alle 20-vuotiaiden EM-joukkueessa suuren maailman tietoisuuteen. Laituri loisti Sudenpentujen kirkkaimpana tähtenä ja pelasi turnauksen suurimmalla 24,9 pisteen keskiarvolla.

Fox Sports ennakoi Markkaselle suurta roolia tulokaskaudellaan Arizona Wildcatsin joukkueessa.

– Markkasen odotetaan pelaavan tällä kaudella merkittävässä roolissa Wildcatsissa. Hän on kokonsa, taitotasonsa ja kaukoheittojensa puolesta ainutlaatuinen lupaus. Markkasella on myös vaikuttava heittotekniikka ja hän liikkuu kokoonsa nähden todella sulavasti. Näillä näkymin Markkanen voi olla jopa ensi kesän varaustilaisuuden lottovalinta, yhdysvaltalaismedia hehkutti.

Yliopistokoripallokausi alkaa Yhdysvalloissa marraskuun puolivälissä.