Mestarien liigan puolivälierät venyivät suomalaisten osalta kolmanteen peliin. Sasu Salinin Teneriffa ei saanut otteluparia katkaistua ja Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tärkeät voitot.

Salin oli sivussa Teneriffan kokoonpanosta, kun saarelaiset joutuivat taipumaan Manresan vieraana 83-85 (44-43). Näin Manresa tasoitti otteluparin ja ratkaiseva ottelu käydään ensi viikolla Teneriffassa.

AEK hävisi ensimmäisen osaottelun Hapoel Jerusalemia vastaan ja oli kotisalissaan selkä seinää vasten. AEK otti kotonaan kovan 94-78 (47-37)-voiton Madsenin tilastoidessa viisi pistettä ja levypallon. Ratkaiseva kolmas osaottelu pelataan ensi viikolla Jerusalemissa.

Iisalon valmentama Bonn tarvitsi niin ikään voiton Strasbourgin vieraana. Bonn osoitti vahvuutensa hakemalla Ranskasta 76-66 (41-28)-voiton. Bonn saa ratkaisevan kolmannen ottelun kotikentälleen.

Romanian liigassa alkoivat pudotuspelit ja Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiova kohtaa puolivälierissä Cluj-Napocan. Craiova taipui vieraskentällä niukasti 81-86 (36-41). Palmi oli joukkueensa paras pistemies 22 pisteen saldolla. Palmi oli myös joukkueensa ykkönen levypalloissa kahmien niitä viisi. Sokerina tilastoon merkittiin vielä yksi syöttö. Hopkinsille kirjattiin neljä pistettä, levypallo ja syöttö.

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän 10 pistettä, kuusi syöttöä, kaksi levypalloa ja syöttö eivät riittäneet voittoon, kun Saint-Chamond hävisi Chalons-Reimsin vieraana 78-88 (36-39). Saint-Chamond on sarjassa 16.

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen luotsaama Swans Gmunden jatkoi voittojen tiellä Itävallan liigassa voitettuaan Klosterneuburg Dukesin 91-77 (37-41).

Lähde: Basket.fi