Alexander Madsenin rooli VEF Rigassa kasvaa koko ajan

© Kuva: Juha Tamminen

Valkealassa syntynyt Kouvolan Poikien ja Kouvojen kasvatti Alexander Madsen pelaa nyt neljättä kautta ulkomailla. Kaksi ensimmäistä vierähti Tshekin pääsarjassa USK Prahan joukkueessa, kolmas Gran Canarian organisaatiossa Espanjassa, ja nyt sitten osoite on VEF Riga Latviassa.

Madsen on saanut VEF Rigassa koko ajan isompaa roolia.

– Seura ymmärsi lähtötilanteeni, ja he ovat olleet kärsivällisiä minun kanssani. Nyt olen päässyt harjoittelemaan täysipainoisesti, ja peliaikaa on kertynyt ajoittain jopa 30 minuuttia, Madsen kertoo Koripalloliiton haastattelussa.

Madsen sanoo, että pelaaminen Latviassa on ollut ”haastava ympäristö”.

– Maan koripallotaso ei ole tällä hetkellä ihan sitä, mitä se oli vielä joitakin vuosia sitten, mutta kehittyä voi missä vain, jos vain pääsee pelaamaan. Mestareiden liiga oli meille liian kova, mutta oli hienoa saada olla mukana ja kohdata kovia joukkueita ja hyviä pelaajia.

Madsen uskoo, että Riika pystyy taistelemaan pokaaleista.

– Viron-Latvian liigassa on hyviäkin joukkueita, mutta myös sellaisia, joissa on paljon nuoria pelaajia. Latviassa varsinkin on halua ja tarvetta kasvattaa uutta pelaajasukupolvea kohti uutta nousua. Sarja ei ole kuitenkaan niin helppo, että olisimme ihan suvereeneja. En kuitenkaan epäile yhtään, ettemmekö voisi voittaa liigaa ja Latviankin sarjaa. Se olisi aika kova juttu, sanoo Madsen.

Koko haastattelu on luettavissa täältä.

Lähde: Basket.fi


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.