Mestarien liiga tarjosi voittoja niin suomalaispelaajille kuin valmentajille, kun Alexander Madsen ja Elias Valtonen pistivät parastaan. Myös FIBA Europe Cupin lohkovaihe saatiin vauhtiin.

Elias Valtonen pelasi alkukauden parhaan pelinsä, kun Manresa otti toisen voittonsa Mestarien liigassa kaadettuaan VEF Riian 88-56 (47-29). Valtonen pussitti 17,5 minuutissa 15 pistettä ja saalisti lisäksi kaksi levypalloa ja riiston.

Alexander Madsen oli joukkueensa johtohahmo, kun AEK haki komean 84-73 (51-36)-voiton Reggio Emiliasta. Madsen rouhi 17 pistettä, seitsemän levypalloa ja riiston.

Lassi Tuovin ennen viimeistä neljännestä keittämät keitokset nostivat Strasbourgin ensin kahdeksan pisteen takamatkalta tasoihin, ja lopulta jatkoajalla 94-89 (36-35, 76-76)-voittoon Bursasta.

Kovan tempun teki myös Tuomas Iisalon luotsaama Bonn kaataessaan koko turnauksen ennakkosuosikkeihin lukeutuvan Karsiyakan numeroin 83-71 (42-40). Voitto oli samalla Bonnin ensimmäinen Mestarien liigassa.

FIBA Europe Cupissa Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiova aloitti voitokkaasti kaatamalla Voluntarin 70-61 (32-28). Hopkins jatkoi vahvaa alkukauttaan 14 pisteen, yhden levypallon, kahden riiston ja yhden torjunnan tilastoilla. Palmin tilastoriville kertyi kuusi pistettä, viisi levypalloa ja syöttö.

Craiovan kanssa samassa lohkossa pelaavan Edon Maxhunin Merlins Crailsheim hävisi Norrköping Dolphinsin vieraana jatkoajan jälkeen 87-93 (79-79, 41-40). Maxhuni oli varsinaisen peliajan lopussa näkyvässä roolissa nostamalla Merlinsin ensin kolmen pisteen johtoon 12 sekuntia ennen loppua, mutta Dolphins nousi vielä tasoihin. Maxhuni pääsi vielä kokeilemaan voittoheittoa, mutta se jäi eturautaan. Maxhuni oli joukkueen parhaimmistoa 12 pisteen, seitsemän syötön, kolmen levypallon ja kahden riiston tilastoilla.

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden avasi oman urakkansa niukalla 88-92 (38-50)-tappiolla Giants Antwerpenille.

Espanjan LEB Orossa Remu Raitanen oli Albaceten paras pistemies 14 pisteellä, mutta se ei riittänyt kantamaan voittoon Alicanten pitäessä pisteet kotonaan 86-77 (49-38)-voitolla. Raitasen tilastoriville kirjattiin myös seitsemän levypalloa ja syöttö.

Lähde: Basket.fi