BC Nokia ja Karhu Basketin keskinäiset ottelut ovat vuosien saatossa olleet tunnepitoisia niin katsomossa kuin kentän laidallakin.

Vaikka kaupunkien välimatka on 160 kilometriä ja molemmilta joukkueilta löytyy miltei paikallisvastustajakin, on BC Nokian ja Karhu Basketin otteluissa jotain ainutlaatuista.

Oman säväyksensä BC Nokian ja Karhu Basketin keskinäisiin kohtaamisiin ovat tuoneet molempien joukkueiden faniryhmät, jotka ovat sekä intohimoisia koripallokannattajia että tekevät keskenään yhteistyötä. BC Nokian kannattajaryhmän Alakulman ja Karhu Basket FanClubin ydinryhmät tuntevat toisensa jo ennestään.

– Samanlaisia kavereita siellä Karhulla on taustalla kuin mekin. Lapset pelannut koripalloa, tutustuttu sitä kautta ja pistetty molemmilla paikkakunnilla faniryhmät kasaan, Alakulman Vesa Hämäläinen kertoo Basket.fin haastattelussa.

Faniryhmien ystävyyden ympärille on kehittynyt myös keskinäinen avunantosopimus, jonka myötä kauhajokisia on nähty Nokialla kannustamassa Näätiä ja nokialaisia taas Kauhajoella.

– Pudotuspeleissä olemme tehneet sellainen diilin, kun toinen tippuu, niin toinen jeesaa. Se on sellaista ystävyyttä yli seurarajojen, Hämäläinen kertoo.

Karhu Basketin ja BC Nokian väliset ottelut ovat molemmille faniryhmille erityisiä tapauksia sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. Alakulma itse järjestää talviklassikkomatkoja Kauhajoelle runkosarjan aikana.

– Kauhajoella tehtiin fanilaulu joukkueelle, jonne ne on onnistunut jujuttamaan minut ja Nissin Joken sanoituksiin mukaan Nokian apulaiskaksikkona. Kyllähän se on jo aikamoinen kunnianosoitus, Hämäläinen nauraa.

Lähde: Basket.fi