Mestarien liigassa saatiin puolet alkulohkoista pelattua ja Saksassa suomalaiset pääsivät juhlimaan maukkaita voittoja.

Sasu Salinin Teneriffa päätti Mestarien liigan alkulohkon 84-63 (48-32)-voittoon Sassarista Salinin pistäessä taululle seitsemän pistettä, kaksi levypalloa ja syötön. Voitolla Teneriffa kuittasi lohkon kakkospaikan ja sitä myöten kotiedun Play-In -otteluihin.

Lassi Tuovin luotsaama SIG Strasbourg sai niin ikään kotiedun, vaikka hävisi Mikael Jantusen Oostendelle 91-92 (49-50). Jantunen heitti ottelussa neljä pistettä ja nappasi neljä levypalloa. Strasbourg oli lohkossa kakkonen ja Oostende eteni myös Play-In -peleihin lohkon kolmosena.

Play-In -peleissä nähdään myös Alexander Madsenin VEF Riika, joka hävisi Szombathelylle 59-67 (40-34). Madsen oli sivussa VEF:n kokoonpanosta. VEF:n tuleva Play-In vastus on jo selvä, sillä se kohtaa ranskalaisen Dijonin.

Mestarien liigan alkulohkoissa toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet joukkueet etenevät Play-In -vaiheeseen, jossa joukkueet kohtaavat ristikkäin toisen lohkon vastustajat. Ottelut pelataan paras kolmesta ja otteluparin voittaja etenee jatkolohkovaiheeseen, jossa on mukana 16 parasta joukkuetta.

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon luotsaaman Baskets Bonnin voittokulku jatkui 96-71 (47-40)-voitolla Bayreuthista. Voitto oli Bonnille seitsemäs peräkkäinen ja se jatkaa sarjan kärkipaikalla.

Sarjaporrasta alempana Aatu Kivimäki oli Tigers Tübingenin sankari, kun hän heitti ratkaisevan kolmosen sisään viime sekunneilla Tigersin voittaessa Panthers Schwenningenin 74-73 (36-32). Kivimäki pussitti ottelussa yhdeksän pistettä, antoi neljä syöttöä ja riisti kerran.

Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers on sarjassa kolmantena.

Viikon toisessa ottelussaan Strasbourg pelasi Ranskan liigassa, mutta joutui taipumaan Dijonin vieraana jatkoajan jälkeen 88-97 (79-79, 37-43). Strasbourg on Ranskan liigassa kolmantena.

Belgiassa Okko Järvi heitti viisi pistettä ja tarjoili viisi syöttöä sekä sai merkinnät levypallo- ja riistotilastoon, mutta Phoenix Bryssel hävisi Giants Antwerpenille selvästi 65-103 (45-50).

Lähde: Basket.fi