Aatu Kivimäki siirtyi viime kaudella Saksan ProA:ssa pelaavan Tigers Tübingenin joukkueeseen. Kivimäki otti heti isoa roolia Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamassa joukkueessa ja sopeutui hyvin Saksan pelikentille.

Kevään 2021 yksi Salon Vilppaan mestaruuden avaintekijöistä lähti täksi kaudeksi kokeilemaan siipiään ulkomaan kentille ja huomasi niiden kantavan hyvin. Tigersille kausi oli myös menestys. Varovaisen toiveikkain odotuksin kauteen lähtenyt nuori joukkue oli ProA:n suurin yllättäjä voittamalla ensin runkosarjan ja raivaamalla tiensä pudotuspeleissä aina finaaliin saakka. Finaalissa Rostock Seawolves oli kuitenkin niukasti parempi.

-Kyllä kausi ihan plussan puolelle meni. Joukkueena pärjäsimme yli muiden odotusten ja omaan peliini voin myös olla ihan tyytyväinen. Tästä on ihan hyvä lähteä parantamaan kohti ensi kautta. Ainoa miinus oli, etten ollut ihan terve ja kausi jäi loukkaantumisen takia kesken. Jouduin sivuun kolmannessa pudotuspeliottelussa ja loput olin sivussa. Viimeisessä pelissä yritin vielä tulla takaisin, muttei siitä oikein tullut mitään, Kivimäki toteaa Koripalloliiton haastattelussa.

Finaalipaikalla Tigers olisi kilpailullisesti ansainnut paikan ensi kaudeksi Bundesliigaan, mutta seuran taloudelliset resurssit eivät riittäneet Bundesliigaan vaadittuun kolmen miljoonan euron minimibudjettiin, joten se ei hakenut lisenssiä. Vaikka nousua ei tullutkaan, ei se jäänyt kummemmin Kivimäkeä vaivaamaan.

-Emme pysty vaikuttamaan tausta-asioihin eikä se ole meidän pelaajien tehtävä ajatella niitä. Me vain yritimme voittaa kentällä. Olisihan se ollut hienoa, jos olisimme pystyneet nousemaan, muttei siitä jäänyt sillä tavalla hampaankoloon.

Kivimäki sai suomalaisvalmentajilta runsaasti vastuuta kellottaen keskimäärin 27 minuuttia ottelua kohden. Tilastolakanalle kertyi 9,7 pisteen, 2,1 levypallon, 5,0 syötön ja 1,4 riiston keskiarvot. Lisäksi mukaan mahtui kauden aikana pari voittokoria summerin soidessa.

-Vähän oli aluksi hakemista pelitilanteiden ja tuomarilinjan suhteen, mutta siihen tottui aika nopeasti. Auttoi tosi paljon, että oli suomalaiset valmentajat.

Kivimäki teki kesken kauden jatkosopimuksen Tigersin kanssa, joten sitä myöten tulevaisuus on turvattu myös ensi kautta ajatellen. Samalla hän saa rauhassa pistää itsensä kuntoon loukkaantumisen jäljiltä.

-Kyllä se auttaa paljon. Etenkin, kun kausi loppui loukkaantumiseen. Nyt seura tietää tilanteen ja voin laittaa itseni kuntoon rauhassa. Helpottaa, kun on jatkumoa ja pääsee taas tuttuun paikkaan.

Lähde: Basket.fi